Scriptie corrigeren

Je scriptie laten corrigeren?

 

Bekijk direct onze tekstcorrectoren 

 

Een goede opzet is het halve werk


Belangrijke tips voor het taalgebruik in je scriptie
Tijdens het schrijven van je scriptie moet je altijd voor ogen houden dat je de lezer blijft boeien en dat hij op een makkelijke en scriptie corrigerenprettige manier je scriptie leest.        

Dit kan o.a. door:

  • Het gebruik van hedendaagse woorden
  • Concrete woorden te gebruiken
  • De zinnen niet te lang te maken
  • Veel bijzinnen te vermijden
  • Te zorgen voor duidelijke interpunctie en consequent gebruik daarvan
  • Woorden als ‘zullen’ en ‘worden’ weg te laten
  • Alleen moeilijke woorden te gebruiken als het niet anders kan


Zorg voor een goed geschreven scriptie
Heb je enorm veel tijd en energie in het schrijven van je scriptie gestopt; wordt deze helaas op taalfouten afgekeurd. Dit is niet alleen zonde maar ook onnodig. Laat een tekstcorrector nauwkeurig door je scriptie lopen en je zult zien dat het je investering dubbel en dwars waard is.


Scriptie opbouwen in fasen
Het schrijven van je scriptie vereist dikwijls vaardigheden die je nog niet eerder gebruikt hebt. Het is vaak moeilijker gedachten op papier te zetten dan ze uit te spreken. Tijdens het spreken kun je vaak nog extra uitleggen wat je bedoelt. Als je weinig ervaring hebt in het schrijven van lange stukken tekst, kun je vastlopen tijdens het schrijfproces. Zorg dat je een duidelijk plan voor ogen hebt.corrector scriptie

Het schrijven is een creatief proces. Schrijf je teksten eerst spontaan op. Door die spontaniteit maak je een tekst levendig en blokkeer je jezelf niet met een kritisch oordeel vooraf. Het kan zijn dat je fouten maakt maar die kun je later altijd nog corrigeren.

Schrijf volgens een bepaald plan en creër daardoor structuur in je verhaal. Dit gaat aan de hand van de vraagstelling die je formuleert. Door de vragen te beantwoorden ga je vanzelf gericht schrijven. Maak in grote lijnen een inhoudsopgave en een schema van hoofdstukken. Je hoeft niet met de inleiding te beginnen maar start bijvoorbeeld met een hoofdstuk die je al in je hoofd hebt zitten.         
Door steekwoorden en aantekeningen vast op papier te zetten, kun je een lang hoofdstuk structuur geven. De eerste perfecte zin komt altijd later.        


Eerst je scriptie herschrijven dan laten controleren
Voor een goed resultaat is het vaak nodig gedeelten van je tekst te herschrijven en te corrigeren. Houd je argumentatie in de gaten en zorg dat onderdelen op elkaar aansluiten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door aan het eind van een hoofdstuk of paragraaf aan te geven wat er gaat komen. Je kunt ook beginnen met het samenvatten van wat je daarboven hebt beschreven.
Houd het gebruik van alinea’s in de gaten. Alinea’s brengen structuur in je verhaal maar moeten wel op zichzelf staan.
        
Lees je hele tekst goed door om eventuele taalfouten er op voorhand uit te halen. Zorg voor een overzichtelijke inhoudsopgave en indeling. Een nette lay-out maakt het lezen prettig. 


Wil je er zeker van zijn dat je scriptie foutloos is?
Laat dan een professionele tekstcorrector je teksten corrigeren. Deze let niet alleen op de stijl- en schrijffouten maar zorgt ook voor consequent taalgebruik en interpunctie.        
Op Tekstklik hebben we veel ervaren tekstprofessionals die je hierbij kunnen helpen.
Zoek zelf eenvoudig in ons bestand of neem contact met ons op zodat wij je daarbij kunnen adviseren.


Kunnen jullie mij adviseren?
Ja altijd. Wij helpen je natuurlijk graag met het selecteren van de juiste tekstcorrector voor het corrigeren van jouw scriptie. Je kunt ons bereiken op 071 - 711 32 87.

 

"Dat een tekstcorrector nog zo veel fouten uit mijn scriptie haalt. Nu krijg ik zeker een voldoende."

 

 

Maak kennis met onze tekstscorrectoren