Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Tekstklik

Veelgestelde vragen voor professionals?

We hebben ons best gedaan om Tekstklik zo eenvoudig mogelijk te laten werken. Het kan natuurlijk toch zo zijn dat u vragen heeft. Hieronder een aantal vragen op een rijtje. Staat uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Wat is Tekstklik?

Met Tekstklik komt u rechtstreeks in contact met alle ervaren tekstschrijvers, copywriters en vertalers door heel Nederland. Of alleen bij u om de hoek. Gespecialiseerd en open voor iedereen: zonder inschrijving zoekt en vindt u direct ervaren tekstschrijvers en vertalers. Onze overzichtelijke gids maakt het u makkelijk.

Waarin onderscheidt Tekstklik zich van de concurrentie?

Tekstklik is een open en zeer gebruiksvriendelijke gids waar de opdrachtgever rechtstreeks in contact komt met een tekstschrijver of vertaler. De opdrachtgever hoeft geen account aan te maken en kan vrij zoeken in het bestand. 

Voor wie is Tekstklik bedoeld?

            De Tekstklik-gids is voor iedereen vrij toegankelijk. 

Betaal ik iets aan Tekstklik als ik een geschikte tekstprofessional heb gevonden?

Nee, u maakt rechtstreeks afspraken. Het gebruik van de gids is voor de opdrachtgever gratis.

Wat voor soort tekstprofessional heb ik nodig? 

Er is natuurlijk overlap tussen de verschillende soorten tekstprofessionals. In grove lijnen is het verschil:

Copywriter

Een copywriter is een specifieke reclametekstschrijver die korte commerciële teksten schrijft en in beelden en concepten denkt. De copywriter probeert de lezer in beweging te brengen.

Tekstschrijver

Een tekstschrijver schrijft veelal langere teksten. De tekstschrijver informeert de lezer en geeft diepgang aan een tekst.

Tekstredacteur

Een tekstredacteur bewerkt en herschrijft een bestaande tekst. De tekstredacteur let - naast de juiste taal en spelling - ook op tekstopbouw, stijl en toon. Evenals de tekstschrijver en de copywriter houdt de tekstredacteur rekening met degenen voor wie de tekst is bedoeld.

Tekstcorrector

De tekstcorrector let op correcte spelling, grammatica, zinsbouw, interpunctie en passend taalgebruik. De inhoud van de tekst wordt door de tekstcorrector ongemoeid gelaten.

Hoe kies ik een tekstprofessional?

Tekstschrijvers of vertalers kunt u selecteren door gebruik te maken van de diverse zoekfilters. Aan de hand van deze zoekresultaten beoordeelt u de individuele profielpagina’s. Hier vindt u werkervaring, projecten, referenties etc. Door interessante profielpagina’s toe te voegen aan ‘mijn selectie’ heeft u een overzicht van tekstprofessionals die geschikt voor u kunnen zijn. 

Met wat voor teksten kan ik bij Tekstklik terecht?

Voor alle soorten teksten hebben wij passende tekstschrijvers of vertalers. Denk aan het schrijven, redigeren, corrigeren of vertalen van uw website, advertentie, scriptie, boek, brief, sollicitatie, nieuwsbrief, persbericht, drukwerk (brochure/folder), interview, speech, column, artikel, jaarverslag, beleidsstuk, teksten voor sociale media etc.

Hoe kom ik in contact met een tekstprofessional?

U kunt de tekstschrijver of vertaler direct mailen of bellen via de contactinformatie op zijn profielpagina. Indien u meerdere tekstprofessionals eenzelfde bericht wilt sturen, kunt u een groepsmail aanmaken onder de button ‘mijn selectie’. 

Ik kom er niet uit. Kunt u mij helpen?

Uiteraard! Neem gerust contact met ons op en wij helpen u graag met uw zoekopdracht naar de beste tekstschrijver of vertaler. 
Wij zijn bereikbaar op 071 - 711 32 87.

 

"Werk al jaren met een tekstschrijver uit Amsterdam, blijkt er een bij mij om de hoek te zitten..."

veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen voor professionals

Tekstklik zorgt dat u op het juiste moment zichtbaar bent. Het moment dat een opdrachtgever op zoek is naar u. Met een compleet profiel is het makkelijker voor de opdrachtgever om u te vinden.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Hieronder vast de meest gestelde. Staat uw vraag er niet tussen of heeft u hulp nodig bij het aanmaken van uw profiel? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Wat is Tekstklik?

Tekstklik is dé manier voor een tekstschrijver, copywriter of vertaler om zich te presenteren op het internet. Als tekstprofessional bent u zo eenvoudig vindbaar voor opdrachtgevers. Door uw persoonlijke profielpagina wordt u snel gevonden en komt u rechtstreeks in contact met opdrachtgevers door heel Nederland. Of alleen bij u om de hoek. Zorg dat u er ook bij staat!

Wat is het voordeel om mij hier in te schrijven?

U krijgt extra online aandacht en het vergroot de kans om gevonden te worden. Uw persoonlijke profielpagina is goed vindbaar door de verschillende zoekfilters en gekozen trefwoorden. Met uw persoonlijke Tekstklik-link bent u ook vindbaar via de zoekmachines.

Hoe meld ik mij aan?

            U kunt zich aanmelden via de button ‘Voor professionals’ op de homepage.

Hoe maak ik een profiel aan?

Na aanmelding kunt u uw profielpagina opmaken. Deze wordt opgeslagen onder uw account. Ben u tevreden met uw profiel? Dan kunt u overgaan tot betaling. Uw profiel is dan direct zichtbaar en kan altijd worden geactualiseerd.

Wat betaal ik? 

Voor een halfjaarabonnement betaalt u € 55 voor een jaarabonnement € 95. Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Wat is ‘Mijn profiel’?

Wanneer u bent ingelogd, kunt u op deze pagina wijzigingen aanbrengen en nieuwe informatie toevoegen aan uw profielpagina. 

Wat moet ik verplicht invullen bij het aanmaken van een profiel?

Wij adviseren u uw profiel zo volledig mogelijk in te vullen. U bent dan optimaal vindbaar. Een profielfoto, de hoofdcategorie waarop u gevonden wilt worden (bijvoorbeeld tekstschrijver of tekstcorrector), een korte omschrijving over uzelf en alle contactgegevens zijn een minimale vereiste.

Ik wil graag van tevoren weten hoe mijn profiel eruit komt te zien, kan dat?

Ja, als u zich vrijblijvend aanmeldt, krijgt u van ons een eigen pagina waarop u uw profiel kunt aanmaken. Als u vervolgens uw gegevens bewaart, blijft uw profiel voor u beschikbaar om eventueel later compleet te maken of aan te passen. Pas als u betaald heeft, wordt uw profiel voor anderen zichtbaar.

Wanneer verschijnt mijn profiel op de homepage?

Op de homepage verschijnen afwisselend nieuwe profielen, compleet ingevulde profielen en opvallende profielen. Alle profielen komen een of meerdere malen op de homepage.

Hoe beëindig ik mijn abonnement?

Uiterlijk 2 weken voor het verstrijken van uw abonnement, stuurt u ons een mail. Wij zorgen er dan voor dat uw abonnement niet wordt verlengd. Uw profiel wordt aan het einde van de termijn op onzichtbaar gezet.

Staat uw vraag er niet bij? Wij helpen u graag verder! Bel ons op 071 - 711 32 87.